Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Tibet, China, Antwerpen, Internationale Dag van de Mensenrechten, Vrienden van Tibet -

Vrijheid en democratie voor Tibet op Internationale dag Mensenrechten

maandag 13 december 2010 15:45
Spread the love

ANTWERPEN – De Vrienden van Tibet verwachten van onze politici dat ze China tot de orde roepen om eindelijk héél ernstige stappen te ondernemen om zowel  politieke rechten als mensenrechten te implementeren. Daaraan gekoppeld, eisen ze de onmiddellijke vrijlating van alle politieke gevangenen, zowel de Chinese als de Tibetaanse.

Dagelijks worden er in China nog steeds vele mensen opgepakt en gevangen genomen, zowel Chinese burgers als Tibetanen. Reeds vele jaren worden mensen gefolterd, geëxecuteerd, gedwongen tot werk- en heropvoedingskampen omdat ze openlijk kritiek uitten op het dictatoriale regime of openlijk gestalte gaven aan hun verlangens naar enige vorm van Tibetaanse autonomie.

In China ontbreekt het aan vrijheid van meningsuiting, vrijheid om “zich te organiseren in groeperingen van politieke of filosofische aard”. Er is censuur op het internetgebruik, advocaten die minderheidsgroepen verdedigen, worden opgepakt, en er is géén onderwijs in de eigen taal voor Tibetanen.

De Vrienden van Tibet dringen er bij onze beleidsmakers heel sterk op aan om voorwaarden te koppelen aan economische onderhandelingen met China.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!