Cultuur, Lokaal, Stampmedia, Hasselt, Muziek, Soulwax, 2manydjs, Goose -

Met Soulwaxmas de kerstsfeer in

HASSELT - De Soulwax-kerstparade hield zaterdag 11 december halt in Hasselt. De broers Dewaele speelden zelf als Soulwax en 2manydjs en nodigden enkele gastartiesten uit. De vierduizend feestvierders kregen ook Goose te zien als ‘very special guest’.

maandag 13 december 2010 17:35
Spread the love

Na eerder al in onder andere Zürich, Barcelona en Madrid gespeeld te hebben, belandde het kerstfeest zaterdag in de Hasseltse Ethias Arena.

Kerstvrouwen

De show schepte een echte kerstsfeer. Zo was het podium voorzien van een gordijnen kerstverlichting en hing er een opgeblazen kerstboom. Ook scheen de projector af en toe kerstballen op de muren. Onder het publiek zagen we ook enkele kerstmannen, terwijl op het podium zijn vrouwelijke (schaarsgeklede) varianten de kijklustige mannen plezierde.

Goose

Nadat vorig jaar de show plaatsvond in de Lotto Arena in Antwerpen, kwam hij zoals in 2009 terug naar Hasselt. Anders dan toen startte hij dit maal al om 19 uur en slot hij af rond de klok van drieën.

Hong Kong Dong mocht aftrappen en tijdens de set van de piepjonge, maar talentvolle Ego Troopers, zat de zaal al goed vol. Toen na Paul Chambers Goose de ‘very special guest’ bleek te zijn, barstten de feestvierders helemaal los. Met zijn allen zongen ze hun single ‘Words’ mee.

Drum off

Uiteraard kwam het merendeel van het publiek voor de sets van de broers Stephen en David Dewaele. Als Soulwax speelden ze goed in op het publiek. Met 2manydjs was het vooral de combinatie van de lichtshow met de muziek die de set maakte.

In beide shows lag dan ook het hoogtepunt van de avond. Tussendoor kwamen Erol Alkan, Busy Pictionary en Mixhell nog aan bod. Ten slotte mocht enigszins opvallend Drums Are For Parades met hun gitaargeweld voorafgaan aan de finale ‘drum off’, waarbij alle drummers nog eens het beste van zichzelf gaven.

© 2010 – StampMedia –Tekst: Sander Carollo, Foto’s: Pauline Poelmans

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!