Antwerpen, Lokaal, Ademloos, Wim van hees, Antwerpen, BAM-tracé, St-Annabos, Antwerpen Linkeroever -

Ademloos plant bomen in het bedreigde St-Annabos

maandag 13 december 2010 16:15
Spread the love

ANTWERPEN – Sinds de beslissing om de Lange Wapper onder de grond te steken, heeft Ademloos, de beweging die het protest aanvoerde tegen het viaduct, wat aan belangstelling moeten inboeten.

Maar dat betekent niet dat de beweging nu achteruit leunt en geniet van de overwinning, verre van zelfs. Want de brug mag dan wel van de baan zijn, als het van de Vlaamse regering afhangt, blijft het geplande BAM-tracé behouden.

En dit betekent onder andere dat op Antwerpen Linkeroever het 100 hectare grote Sint-Annabos plaats zal moeten maken voor een werfzone en giftig slibstort. In een latere fase zou op deze plaats de ingang voor de tunnel onder de Schelde komen.

Ademloos verzet zich tegen het kappen van het bos en organiseerde tijdens het weekend van 5 december een boomplantactie aan de oude manege aan de Charles De Costerlaan, samen met de Sint en acteur Pol Goossen.

Een bijzondere attractie was de 18 meter hoge hoogtewerker waarmee vrijwilligers en sympathisanten het bos vanuit de hoogte konden bekijken.

De bevroren grond maakte het planten van de jonge boompjes er niet gemakkelijker op en recente sneeuwval bemoeilijkte de bereikbaarheid. Toch was de actie een succes, met een opkomst van ongeveer 500 mensen.

Mark Vankerckhoven en Wim Van Hees trokken recent ook naar de Raad van State om de plannen van de Vlaamse overheid voor het bos te dwarsbomen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!