Verslag, Nieuws -

Zaterdag flashmob in Brussel voor Julian Assange

Ergens in Brussel komen zaterdag om 15u mensen samen om hun steun te betuigen aan de gearresteerde WikiLeaks-oprichter Julian Assange. "Jammer genoeg blijken de machthebbers het moeilijk te hebben met transparantie. Als vrije en weldenkende mensen vinden wij het onze plicht om op te komen voor de rechten van Assange en dus die van ons allemaal", aldus de initiatiefnemer(s) van de flashmob.

vrijdag 10 december 2010 11:10
Spread the love

Waar de flashmob precies zal plaatsvinden is nog niet bekend. Om dat te weten te komen, moet je op Facebook Julian Free’ toevoegen als vriend. Die stuurt dan zaterdag om 10u de exacte locatie door.

‘Julian Free’ heeft ondertussen al meer dan 500 vrienden. “Julian Assange verloor zijn vrijheid, wij ons recht op vrije meningsuiting. De onterechte arrestatie van WikiLeaks-oprichter Julian Assange, op basis van gefabriceerde bewijzen, toont nog maar eens aan dat onze democratie meer en meer enkel op papier blijkt te bestaan. Dankzij WikiLeaks zijn er zaken aan het licht gekomen die normaal gezien nooit het daglicht zouden gezien hebben”, zo staat te lezen op de status.

De deelnemers aan de flashmob zullen gedurende vijf minuten protesteren met een stuk plakband op hun mond. Daarna verdwijnen ze opnieuw in de kerstshoppingmassa.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!