Wikileaks op DeWereldMorgen.be
Nieuws, Wereld, Politiek, België, Dewereldmorgen.be, WikiLeaks, Mediabronnen -

Wikileaks op DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be maakt graag wat plaats op onze servers om de onthullingen van WikiLeaks toegankelijk te houden voor het grote publiek en doet hierbij een oproep aan anderen om hetzelfde te doen. Sinds WikiLeaks begonnen is 250.000 diplomatieke stukken van de VS op het net te gooien, liggen de website en de oprichter immers zwaar onder vuur. De moedersite is nauwelijks toegankelijk.

vrijdag 10 december 2010 16:56
Spread the love

U kan vanaf vandaag de dossiers die WikiLeaks onthulde, raadplegen op Wikileaks.DeWereldMorgen.be. De servers van WikiLeaks worden immers systematisch aangevallen, zodat ze nauwelijks nog toegankelijk zijn voor het grote publiek. 

DeWereldMorgen.be neemt hiermee, zoals media en journalisten horen te doen, één van haar bronnen in bescherming. We denken dat we als medium en als beweging voor media en democratie de plicht hebben om erover te waken dat dergelijke belangrijke onthullingen toegankelijk blijven voor het grote publiek, journalisten en onderzoekers.

DeWereldMorgen is ook onthutst over de manier waarop alles in het werk wordt gesteld om WikiLeaks het zwijgen op te leggen, de organisatie te criminaliseren en de oprichter zwart te maken. We weten als journalisten natuurlijk wel dat dit alles mooi uitgelegd staat in de handleidingen van verschillende veiligheidsdiensten, maar willen niet aan de kant staan toekijken hoe die handboeken in de praktijk worden omgezet om klokkenluiders het zwijgen op te leggen.

Media maken en ook het ter beschikking stellen van WikiLeaks kost geld.  We doen hierbij dan ook een warme oproep aan onze lezers om een bijdrage te leveren om dit alles mogelijk te maken: klik hier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!