Verslag, Nieuws, WikiLeaks -

Hackers nemen wraak op Mastercard voor blokkering WikiLeaks overschrijvingen

De strubbelingen rond WikiLeaks leiden tot een cyberoorlogje. De moedersite van WikiLeaks is door onophoudelijke aanvallen zo goed als onbereikbaar. Hackers vloerden ondertussen de site van Mastercard als reactie op de blokkering van overschrijvingen voor de klokkenluidersite.

woensdag 8 december 2010 12:35
Spread the love

Dinsdag besloten Visa en Mastercard om overschrijvingen voor WikiLeaks te blokkeren. “Het reglement van MasterCard verbiedt klanten zich rechtstreeks of onrechtstreeks in te laten met illegale activiteiten”, zei woordvoerder Chris Monteiro.

“Visa Europe heeft besloten om betalingen bestemd voor WikiLeaks op te schorten in afwachting van bijkomende elementen over de aard van hun activiteiten”, zei Visa in een persbericht.

Daardoor kunnen sympathisanten van WikiLeaks niet langer financiële steun geven aan de belaagde site.

Hackers van het beruchte forum 4chan vielen als wraak de website Mastercard.com aan. De site is al een tijd niet meer bereikbaar.

Dinsdag waren er ook al cyberaanvallen tegen PayPal en Swiss bank PostFinance, twee diensten die ook al overschrijvingen blokkeerden.

De aanvallen gebeuren onder de noemer ‘Operation Payback’. Een woordvoerder van 4chan zei dat elke organisatie “bowing down to government pressure” een potentieel doelwit is van DDoS-aanvallen. De hackers hadden het eerder al succesvol gemunt op antipiraterijgroepen zoals de Recording Industry Association of America.

Een redacteur van The Guardian merkte op dat je wel nog gewoon je lidgeld van de Ku Klux Klan kan betalen via Mastercard en Visa.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!