Daft Punk, Tron Legacy -

Daft Punk’s Tron: Legacy OST

Het lang verwachte nieuwe werk van Daft Punk is geen volwaardig album geworden, maar een typische soundtrack. 'Tron: Legacy OST' zal sommige fans wat op hun honger laten zitten. Al zijn er wel een paar hoogtepunten waarin het Franse duo zich duidelijk laat gaan.

woensdag 8 december 2010 15:19
Spread the love

‘Tron: Legacy’ is het door Walt Disney Productions verzorgde vervolg van de gelijknamige cultfilm uit begin jaren ’80. De promotie voor deze megaproductie loopt al een hele tijd en een van de troeven daarin is dat Daft Punk de soundtrack levert. Ook spelen de beide heren mee in de prent als een soort van futuristische deejays. Verwacht wordt dat deze film – die half december verschijnt – dé hit van de feestdagen zal worden.

Baanbrekend kan je de sountrack niet noemen, maar toch vormt de plaat een opmerkelijke uitgave van deze house-iconen. Ze bewijzen hiermee immers heel wat meer in hun mars te hebben dan pure elektronica. De plaat wisselt hollywoodiaanse strijkers en orkestrale arrangementen af met de van Daft Punk herkenbare pompende synthesizers, een logische afwisseling die de verhaallijn volgt.

Een belangrijk deel van de nummers zijn Daft Punk pur sang. Soms is het echter ontnuchterend dat na een hyperactieve topper als ‘Derezzed’ overgeschakeld wordt naar de heftige strijkers van ‘Fall’. Het gaat hier dus om een hybride vorm van een goed album en een gewild bombastische filmscore. De Tangerine Dream-achtige beginstukken, de monumentale strijkerspartijen en de nummers met single-potentieel zijn behoorlijk beklijvend.

Wel blijft het de vraag of Daft Punk, in navolging van de Alive-tour, met deze plaat opnieuw haar lichtgevende piramide kan betreden. Geruchten zijn er in overvloed: er zou een wereldtour van epische proporties komen in 2011 en 2012. Wie getuige was van hun passage op Pukkelpop in 2006, krijgt vermoedelijk nu al het water in de mond.

Het is echter het eerste nieuw werk van Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo in vijf jaar tijd. Er zal misschien toch nog iets meer nodig zijn om de boer op te gaan. Het handvol dansparels die in deze muzikale ondersteuning van ‘Tron: The Legacy’ te vinden zijn, helpen de twee fransozen alvast goed op weg.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!