Nieuws, Samenleving, Politiek, België, Joke Schauvliege -

Vrede, slachtoffer van Schauvliege

Vrede is vooral gekend van het gelijknamige tweemaandelijkse tijdschrift. Vrede is één van de slachtoffers van de Vlaamse besparingen. Minister van Cultuur Joke Schauvliege zette onder andere stevig de hakbijl in het budget van de sociaal-culturele bewegingen. DeWereldMorgen.be vroeg wat de gevolgen van de verminderde subsidies zullen zijn.

maandag 6 december 2010 12:44
Spread the love

Vrede – dat actief is over internationale politiek, de ontwikkelingsproblematiek en vredesvraagstukken – verliest door de besparingen 20 procent van de middelen die de commissie oorspronkelijk had toegezegd.

In de eerste plaats verliest Vrede een halftijdse werkkracht. Dit zal de slagkracht van de beweging sterk doen verminderen.

Daarenboven moet nog eens 15.000 euro worden bespaard op de werking. Daarom zal Vrede één van haar grote thema’s laten vallen: ‘klimaat en conflict’. De klimaatopwarming is nochtans een nijpend actueel thema.

Hier zouden de ministers meer moeten van wakker liggen, want het is levensbedreigend voor onze planeet. Klimaatwijziging zal zeker gevolgen hebben op het vlak van veiligheid. Denk maar aan de migratiestromen en de druk op bepaalde landbouwgebieden. Het feit dat Vrede nu de kans niet meer heeeft om hierover te sensibiliseren en te mobiliseren, is heel erg.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!