Nieuws, Cultuur, België, Stampmedia, Hasselt, Steve Stevaert, Museum, Pukkelpop, Chokri Mahassine -

Pukkelpop stelt eigen ‘MuseuM’ voor

Omdat Pukkelpop 25 jaar bestaat, organiseren Chokri Mahassine en zijn team een overzichtstentoonstelling. De opening van het ‘Pukkelpop MuseuM’ vond plaats op 4 december in het ‘Huis de Corswarem’ te Hasselt, een statig herenhuis . Er daagden een aantal bekende Vlamingen op, waaronder Steve Stevaert.

maandag 6 december 2010 16:15

De tentoonstelling is een tijdelijke verlenging van het gelijknamige ‘Pukkelpop MuseuM’ op het voorbije zomerfestival. Toen gingen meer dan 9000 mensen al een kijkje nemen.

Contrast

De stad Hasselt stelde het neoclassicistische gebouw voor als locatie voor de tentoonstelling. Chokri Mahassine is naar eigen zeggen heel blij met dit gebouw: “Het geeft een extra contrast met het moderne festival dat Pukkelpop is. De samenwerking met de Hasseltse stadsdiensten verliep zeer goed. Vergeet niet dat we maar twee maanden tijd hadden om het concept uit te tekenen, op te bouwen en bekend te maken”, vertelt Mahassine enthousiast. “We proberen niet alleen festivalbezoekers van het eerste uur naar dit museum te lokken, maar ook jongeren en mensen die Pukkelpop enkel via de media kennen. Zo kunnen zij ook eens de sfeer van Pukkelpop opsnuiven”, aldus een tevreden organisator.

Jan Keymis is de architect van het ‘Pukkelpop MuseuM’. Ook hij toont zich erg enthousiast over het gebouw. “Ik heb de museumstukken daar geplaatst waar het interieur zelf het minst decoratief is. Zoals in de berging, aan de trap, bij de poort, enzovoort. Hierdoor konden we de eigenheid van het gebouw zo goed als mogelijk met rust laten.”

Weer normaal

“Pukkelpop 2011 zal hopelijk opnieuw een ‘normale’ Pukkelpop worden. De voorbije editie was heel leuk en mooi, maar dit is veel te vermoeiend om elk jaar te organiseren”, aldus Keymis.

‘Pukkelpop MuseuM’ is nog te bezichtigen elke dag van 13u tot 17u (di-vr) en van 10u tot 17u (za-zo) tot en met zaterdag 8 januari. Gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari.
Locatie: Huis de Corswarem, Maastrichterstraat 63, Hasselt.
Meer info op www.pukkelpop.be.

© 2010 – StampMedia – Alexander Godts

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!