Nieuws, Samenleving, Politiek, België, Joke Schauvliege -

EVA, slachtoffer van Schauvliege

EVA vzw (Ethisch Vegetarisch Alternatief) is vooral gekend van de actie ‘donderdag = veggiedag’. EVA is één van de slachtoffers van de Vlaamse besparingen. Minister van Cultuur, Joke Schauvliege (CD&V), zette onder andere stevig de hakbijl in het budget van de sociaal-culturele bewegingen. DeWereldMorgen.be vroeg wat de gevolgen van de verminderde subsidies zullen zijn.

zaterdag 4 december 2010 22:42
Spread the love

EVA zet zich in voor de productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke voeding, om zo bij te dragen tot een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving.

De commissie die de minister moest adviseren, vond dat EVA recht had op een jaarlijkse dotatie van 200.000 euro. Uiteindelijk moet EVA het stellen met 164.000 euro.

Hierdoor zal de bewustmakingscampagne over ‘donderdag = veggiedag’ beperkter zijn dan voorzien in de beleidsplannen. EVA klaagt de besparingen aan omdat de sociaal-culturele sector meer geraakt wordt dan andere sectoren.

De sociale bewegingen, onder andere EVA, moeten het immers nu al stellen met veel minder mankracht dan de meeste andere organisaties. Eén personeelslid meer of minder maakt dus een groot verschil.

EVA vindt dat initiatieven die uitgaan van sociale bewegingen juist meer zouden moeten worden gesteund door de overheid, net omdat ze zo relevant zijn. In geval van EVA heeft de vermindering van de vleesconsumptie ook een positieve impact op het milieu, de gezondheid, de Noord-Zuidverhoudingen en het dierenwelzijn.

De getroffen bewegingen leggen zich echter helemaal nog niet neer bij de aangekondigde besparingen en voeren voort actie.
Iedereen kan hen steunen door de petitie ‘Warme samenleving – koude leugen!’ te ondertekenen: klik hieronder op de link.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!