Stop armoede nu! Slotevenement in Antwerpen
Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Armoedebestrijding, Activeringsbeleid, Taalachterstand, Monika De Coninck, Beroepsopleidingen, Schuldbemiddeling -

Stop armoede nu! Slotevenement in Antwerpen

donderdag 2 december 2010 11:05
Spread the love

ANTWERPEN – Op dinsdag 30 november 2010 werden de acties, die in het kader van het Europees jaar van Verzet tegen Armoede hadden plaatsgevonden, afgesloten met een slotdebat in het Antwerpse Atlasgebouw.

Wat is dan dat ‘plan 2020’ voor de toekomst dat Monika De Coninck, schepen van Sociale Zaken en voorzitter van het Antwerpse OCMW, voorstaat?

Hoe kan de politiek daar op inspelen? Samengevat komt het ‘plan 2020’ hierop neer: 75 procent van de 20 tot 64-jarigen moet aan het werk kunnen, vroegtijdige schoolverlaters (dus schoolverlaters zonder diploma) mogen maximaal 10 procent van de leerlingen uitmaken, 40 procent van de jongeren moet een hoger onderwijsdiploma halen. Door deze maatregelen zou de armoede met 40 procent moeten afnemen …

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!