Nieuws, Samenleving, Jongeren, Stampmedia, Greta Fierens, Interfora, Masturbatieverslaafd -

Aftrekken: twee maal per dag kan geen kwaad

Als we internetfora mogen geloven, zijn jongeren verslaafd aan van alles en nog wat. Sommigen kunnen ’s morgens het huis niet uit zonder vijf keer met een wattenstokje in hun oren te ’froesjelen‘. Het web staat ook bol van jongeren die zichzelf bestempelen als masturbatieverslaafd.

donderdag 2 december 2010 16:30
Spread the love

Volgens dokter Greta Fierens is het perfect mogelijk om een rare gewoonte te hebben, zonder dat iemand daarom een verslavingsprobleem heeft. “Psychiaters kijken daarom naar hoe een persoon zich gedraagt in een bepaald milieu en wat hij of zij nodig heeft om te kunnen functioneren.” Al voegt ze er aan toe dat iemand die zich vijf keer per dag in de badkamer opsluit, wel degelijk een probleem heeft.

Zeven criteria

Je moet jezelf steeds meer bevredigen voor hetzelfde effect, je trekt je af om onthoudingsverschijnselen te verlichten, je masturbeert meer dan gepland, verminderen of stoppen lukt niet, er kruipt een groot deel van je tijd in het zoeken naar momenten om je voldaan te voelen, je vrijetijdsbesteding en je school- of werkactiviteiten worden minder belangrijk of je blijft masturberen ondanks mentale en lichamelijke problemen. Als je aan minstens drie van deze zeven criteria voldoet, ben je verslaafd. Althans volgens het veelgebruikte Amerikaanse handboek voor diagnose en statistiek voor psychische aandoeningen.

Tot bloedens toe?

Volgens Google zijn vooral mannen masturbatieverslaafd. Een rondvraag leert ons dat je deze groep grosso modo kan catalogeren in twee groepen: zij die het een probleem vinden en hulp zoeken en zij die pochen dat ze het wel tien keer per dag kunnen doen.

In het eerste geval gaat het vooral om jongeren die hun tienerjaren ontgroeid zijn, terwijl in het laatste geval het stereotype van de gefrustreerde middelbare scholier de meerderheid uitmaakt.

Het is volgens de ondervraagden ook alleen maar te doen om het gevoel dat ze krijgen nadat ze zich voldaan voelen. Het kan zelfs zover gaan dat deze verslaafden hun geslachtsdeel tot bloedens toe kapot trekken. “Dat is ook niet de bedoeling”, schrijft Poesiefox op een forum, “maar twee keer per dag kan geen kwaad.”

Blijf er gewoon af

Als je je moet aftrekken om de dag door te komen, en je vindt dat een probleem, dan zijn er op het internet genoeg zelfhulpgroepen te vinden waarin (gratis) advies wordt verstrekt. Al moet je dat soms met een korreltje zout nemen.

Zo zijn er sommigen die anderen aanraden om “er gewoon vanaf te blijven”. Er is ook een christelijke site (christiananswers.net) die zelfbevrediging resoluut afkeurt en in vage bewoordingen de verslaafde aanraadt om Gods hulp te zoeken.
Een andere oplossing is je huisarts opzoeken. Hij, of zij, zal je medisch gezien het beste advies kunnen geven.

© 2010 – StampMedia – Robert Guss

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!