Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Sneeuw, Koudegolf -

Antwerpen onder de eerste sneeuw

dinsdag 30 november 2010 15:35
Spread the love

ANTWERPEN – In de provincie Antwerpen sneeuwde het maandagavond voor het eerst dit seizoen. Er viel 3,5 tot 5 centimeter sneeuw.

De weervoorspelling verwacht dat het kwik deze week niet meer boven het vriespunt uitkomt.

Dat betekent dat we toe zijn aan de eerste koudegolf. Er is sprake van een koudegolf wanneer het minstens vijf opeenvolgende nachten vriest. In diezelfde periode moet ook overdag de temperatuur in Ukkel minstens drie dagen onder nul blijven.

Het is uitzonderlijk dat we al in november toe zijn aan een koudegolf. Sinds het begin van de meteorologische metingen in 1833 zijn er in november slechts zes koudegolven voorgekomen: in 1849, 1875, 1879, 1880, 1993 en 1998.

Bekijk meer foto’s uit Antwerpen van maandagnacht via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625371448807/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!