Marcel van Les Amis de la Terre uit Namur

"We zijn hier om zoveel mogelijk druk uit te oefenen op de wereldleiders opdat er een echt akkoord uit de bus komt in Cancún. We laten ons niet ontmoedigen door het falen van de vorige bijeenkomst. We zijn voor een radicale verandering in onze levenswijze. We moeten naar een duurzaam en rechtvaardig systeem gaan."

Verslag, Nieuws, Milieu, België, Klimaat, Klimaatbetoging -

“Veel hoop voor Cancun, maar verwachtingen zijn klein”

maandag 29 november 2010 02:31
Spread the love

Brussel — Zondagmiddag betoogden enkele duizenden mensen in Brussel om de wereldleiders, verzameld op de VN-klimaattop in Cancun, duidelijk te maken dat het menens is.

‘There is no Planet B’ en ‘Act Now’ waren de centrale slogans. Aan de betoging namen niet enkel milieubewegingen deel, maar ook een brede waaier van middenveldorganisaties als de KAV, Ligue des Familles, de vakbonden, jongerenafdelingen van linkse politieke partijen enzovoort.

De feministische sambagroep Famba warmde de verkleumde mensen op met stevige ritmes. We vroegen enkele betogers waarom ze de kou trotseerden en wat ze verwachten van Cancún.

take down
the paywall
steun ons nu!