Nieuws, Cultuur, België, Stampmedia, Muziek, Das pop, Bilzen -

Das Pop gaat akoestisch en duikt dan tijdje onder

Met een korte tour genaamd ‘A Lovely Evening with Das Pop’ sluit de Gentse band Das Pop een nieuw deel van hun succesvolle carrière af. Zondag 21 november stonden Bent Van Looy en zijn muzikanten met hun akoestische muzieksessie op het podium van CC De Kimpel te Bilzen.

woensdag 24 november 2010 17:10
Spread the love

Met een korte tour genaamd ‘A Lovely Evening with Das Pop’ sluiten de bandleden van het Gentse Das Pop een nieuw deel van hun succesvolle carrière af. Zondag 21 november stonden Bent Van Looy en zijn muzikanten met hun akoestische muzieksessie op het podium van CC De Kimpel te Bilzen.

Gezellig, intiem en muzikaal zijn de woorden waarmee je deze avond het best kan omschrijven. Het publiek was zodanig in de ban van de met strijkers gebrachte nummers, dat zelfs frontzanger Bent Van Looy luidop opmerkte: “Wat een stilte… Maar, geen probleem, niemand hoeft zich hier voor te schamen… .”

Enthousiast

Wanneer de eerste tonen van ‘Underground’ werden ingezet, schrok het publiek wakker uit zijn verbazing en ging het helemaal mee met het jeugdig enthousiasme van de band, ondanks het zittend karakter van dit theaterconcert. Naast het eigen repertoire speelde Bent Van Looy ook een solonummer, namelijk de Michael Jackson-cover ‘Human Nature’.

Das Pops grootste geheimen

Akoestische muziek werd afgewisseld met leuke anekdotes over het reilen en zeilen binnen Das Pop. Vertellingen over muziek schrijven tussen de koeien ergens in Duitsland en de manicurebehandeling van gitarist Reinhard Vanbergen gaven een komische toets aan dit concert.

Time-out

Het publiek zal de Gentenaren nu wel even moeten missen. De leden van Das Pop gunnen zichzelf, na deze korte tournee, wat tijd om te bekomen van hun voorbije succesvolle jaren. Eind volgend jaar verschijnt hun nieuwe album waarmee ze zich opnieuw 100 procent zullen geven.

‘A lovely evening with Das Pop’ is nog te bekijken in Oostende, Turnhout, Menen, Sint-Niklaas, Gent, St. Lievenshoutem en Roeselare. Alle tourdata staan op hun website.

© 2010 – StampMedia – Tekst: Marieke Stulens en Pauline Poelmans, Foto: Pauline Poelmans

take down
the paywall
steun ons nu!