Het STUKBOEK is een verzameling getuigenissen uit de filmpjes op STUKYOUTOO, maar er staan ook tips in van jongeren voor jongeren om hun problemen bespreekbaar te maken en zo mogelijk op te lossen.

Opdat het boek ook gebruikt zou worden in discussies op scholen e.d. worden ook een aantal stellingen aangereikt. De vormgeving en fotografie van het boek werden helemaal door jongeren uitgewerkt.

Nieuws, België, Antwerpen, Bond Zonder Naam, Antwerpen, Fomu, STUK, STUKBOEK, BZN Atlas, Joni Sheila, Aleydis Ceulemans, Har Tortike, SISA, STUKYOUTOO -

Een venster op kindermishandeling: ‘Stukboek’

dinsdag 23 november 2010 14:30
Spread the love

ANTWERPEN – Op de Werelddag tegen Kindermishandeling werd in het Foto Museum in Antwerpen, het ‘Stukboek’ gepresenteerd.

Dit is een aanvulling en vervolg op het project STUKYOUTOO waarin Nederlandse en Vlaamse jongeren in korte videoclips getuigen over mishandeling en misbruik.

De Jan Brouwersprijs, die dat project verleden jaar won, werd gebruikt om het boek te bekostigen. Het boek wil ook jongeren bereiken die niet over internet kunnen beschikken of gewoon liever lezen.

Het is uitstekend geschikt als lesmateriaal in scholen, en kan ook in bibliotheken en wachtkamers best een plaatsje krijgen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!