Verslag, Nieuws, Milieu, België, Brugge, Oostende, Oostende, Lappersfortbos Oostende, Boomaanplanting, GDF Suez, Lapperfortbos -

Stadsrandbos Oostende breidt uit met Lappersfort Zuurstofbos

maandag 22 november 2010 15:40
Spread the love

Op zondag 21 november waren enkele tientallen vrijwilligers druk in de weer met de aanplanting van het ‘Lappersfort Zuurstofbos’ een deel van het Oostends stadsrandbos. Dit initiatief is het resultaat van een samenwerking tussen het stadsbestuur van de kuststad en de bezetters van het Lapperfortbos.

Oorspronkelijk was het doel van de Lapperforters het laatste stuk bedreigd Brugs bos van 3,2 ha aan te kopen van GDF Suez. Omdat dit niet haalbaar bleek, werd in samenspraak met de Vereniging Voor Bos in Vlaanderen besloten het geld te gebruiken voor de aanplanting van een deel van het Oostends stadsrandbos.

Initiatiefnemer Andy Vermaut van Friends of the Earth gaf tijdens de inhuldiging nog een kleine speech om alle partners te bedanken. Speech in bijlage.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!