mediActivista
Nieuws, Europa, Samenleving, Portugal, Vredesbeweging, Anti Navo, Acties -

Vredesactivisten ketenen zich vast nabij NAVO-top

zondag 21 november 2010 10:49
Spread the love

LISSABON- Een twintigtal vredesmilitanten ketende zich zaterdag met hangsloten vast op enkele honderden meters van de NAVO-top. De demonstranten hielden kort het verkeer tegen alvorens ze door de politie werden verwijderd.42 vreedzame activisten werden aangehouden.

Volgens Vredesactie blokkeerden zo’n 50 actievoerders uit onder andere Portugal, Spanje, Finland, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Polen een toegangsweg tot de Top. “Met deze geweldloze directe actie stellen we het geweld aan de kaak dat de NAVO in Afghanistan veroorzaakt. Ze komen hier vandaag bijeen om dit militaire apparaat te perfectioneren. Door onze lichamen in de weg te leggen, willen we hun onrechtvaardige oorlogsmachine verstoren”, zegt An Maeyens van de vredesorganisatie.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!