mediActivista
Nieuws, Europa, Samenleving, Portugal, Vredesbeweging, Anti Navo, Acties -

Vredesactivisten ketenen zich vast nabij NAVO-top

zondag 21 november 2010 10:49
Spread the love

LISSABON- Een twintigtal vredesmilitanten ketende zich zaterdag met hangsloten vast op enkele honderden meters van de NAVO-top. De demonstranten hielden kort het verkeer tegen alvorens ze door de politie werden verwijderd.42 vreedzame activisten werden aangehouden.

Volgens Vredesactie blokkeerden zo’n 50 actievoerders uit onder andere Portugal, Spanje, Finland, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Polen een toegangsweg tot de Top. “Met deze geweldloze directe actie stellen we het geweld aan de kaak dat de NAVO in Afghanistan veroorzaakt. Ze komen hier vandaag bijeen om dit militaire apparaat te perfectioneren. Door onze lichamen in de weg te leggen, willen we hun onrechtvaardige oorlogsmachine verstoren”, zegt An Maeyens van de vredesorganisatie.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!