Samenleving, Gender, Genres Pluriels, CNRS, Charlotte Rivero, Max Nisol, Evelyn Peyre, Treansgender -

Leven als transgender in een man-vrouw-maatschappij

Leven als transgender in een man-vrouw-maatschappij
zaterdag 20 november 2010 13:44

Elke maatschappij heeft bepaalde regels over hoe jongens en meisjes moeten zijn. We verwachten dat jongens zich jongensachtig en meisjes zich meisjesachtig voelen én gedragen. Niet iedereen past echter in zo’n hokje. Een aantal onder hen verbergt dit en probeert zich aan te passen uit angst voor negatieve consequenties. Er is slechts een kleine groep transgenders die openlijk voor hun geaardheid durven uitkomen.

In deze reportage laten we enkele specialisten aan het woord, zoals Charlotte Rivero, oprichtster van de queertango school, (Tangoverkstan in Stockholm), biologe Evelyn Peyre van het CNRS Instituut (Centre national de la recherche scientifique) en de beroemde advocaat Stephen Whittle. Deze laatste is een transseksueel, actief lid van de United Kingdom TransActivist organisation Press for Change en professor van de faculteit rechtsgeleerdheid aan de Manchester Metropolitan University.

Op 20 november is het ‘Transgender Remembrance Day’, een herdenkingsdag voor transgenderpersonen die wegens hun anderszijn aangevallen of vermoord werden.

take down
the paywall
steun ons nu!