Het aantal daklozen in België wordt geschat op 17.000. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen en zelfs kinderen moeten het zonder woonst stellen. En dat in het jaar van de bestrijding van armoede en uitsluiting. Er zijn dringend initiatieven nodig om deze mensen te steunen. Niet door het uitreiken van aalmoezen, maar door materiële steun en mogelijkheden om ze zelf te laten werken aan hun 'heropbouw'. 

vzw 't Hart voor Iedereen, die de avond mee organiseerde, bezorgt de opbrengst ervan - inclusief een percentage van het drankverbruik en de verkoop van Antwerpse Handjes -  aan het Daklozen Aktie Komitee dat in het oude klooster aan de Ploegstraat huisde. De huidige bewoners van het pand hebben dringend nood aan sanitair en toiletten. Meer informatie over de problematiek van het oude klooster vindt u op de website van DAK.

Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Daklozen, Costa, DAK, Sonja Regemortels, Arbi El Ayachi, William Boeva, Michael Van Peel, Erhan Demirci, Thomas Smith, 't Hart voor Iedereen -

Benefiet voor Antwerpse daklozen

zaterdag 20 november 2010 13:48
Spread the love

“Iedereen kan op straat belanden als hij een beetje pech heeft” dacht Sonja Regemortels. Dat zette haar er toe aan een benefietavond te organiseren, gevuld met comedy en ten bate van de daklozen. Ze vond gehoor bij enkele cabaretartiesten, CoStA zorgde voor de locatie en het spel zat op de wagen. Vrijdagavond zat de zaal op Sint-Andries dan ook vol voor de voorstelling “Help eens een handje”.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!