Cultuur, Lokaal, Stampmedia, Muziek, Limburg, Maasmechelen, E-scape, Cd-voorstelling, Bernd Annaert, Bob Katz, Claudio Adruini, Iann Castelein, Pieter-jan Corstjens, Pushing the wall -

Limburgse E-scape stelt eerste CD voor

MAASMECHELEN - Zaterdag 13 november presenteerde de jonge Limburgse band E-scape haar eerste CD ‘You and me (and the human race)’ in Maasmechelen. Een voorstelling die niet onopgemerkt voorbij ging.

vrijdag 19 november 2010 12:45
Spread the love

Bernd Annaert, Claudio Adruini, Iann Castelein en Pieter-jan Corstjens gaven een keurige eerste plaatvoorstelling. Vanaf de eerste noot van het nummer ‘Pushing the wall’ voerde E-Scape het publiek mee naar een andere wereld.

De band wist door heel het optreden een unieke sfeer van intimiteit te creëren. Dit effect werd nog versterkt door het licht en de geprojecteerde beelden op de achtergrond. Het publiek was stil, luisterde aandachtig en wiegde af en toe mee op het ritme van de muziek.

Te hard

Met dit optreden bewijst E-scape dat haar muziek ook technisch sterk is. Er is over de muziek nagedacht en er is aan gewerkt. Dat levert mooie melodieën en sterke ritmes op. Alleen jammer dat dit niet altijd tot zijn recht kwam doordat het geluid soms wat te hard stond.

Dat de bandleden gepassioneerd zijn door wat ze doen, werd al snel duidelijk op het podium. Vooral gitarist Iann Castelein ging sterk op in zijn gitaarspel. Ook zanger en pianist Bernd Annaert liet zich volledig gaan en legde zich bijna neer op zijn piano.

Kippenvelmoment

Het concert was kort, maar krachtig. De groep werd beloond met een staande ovatie. De bisnummers werden afgesloten met het ijzersterke ‘(You are) the only one’. Een kippenvelmoment.

Eerste CD kopen om tweede te kunnen maken

De band speelde alle nummers die op de plaat staan en twee extra nummers. “Deze staan nog niet op de plaat, maar zijn voor de tweede CD. Dus als jullie deze ook willen hebben, moeten jullie nu allemaal de eerste CD kopen zodat wij niet failliet gaan en een tweede kunnen maken”, grapte Annaert.

Deze eerste CD is zeker de moeite. Voor 12 euro krijg je een zeer mooie hoes met – niet onbelangrijk – een boekje met de teksten erbij. Ook leuk om weten, de CD werd gemasterd door de enige echte Bob Katz, een autoriteit in het vak.

© 2010 – StampMedia – Tekst: Emilie Laurent, Foto’s: Tom Brans

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!