mediActivista
Nieuws, Wereld, Europa, Actie, Oorlogsprofiteurs, Lissabon-top van de NAVO, Siemens -

Anti-NAVO-protest Lissabon: Siemens & NAVO, partners in oorlog

vrijdag 19 november 2010 17:00
Spread the love

LISSABON – Donderdagavond bracht een groep vredesactivisten een bezoek aan de Portugese vestiging van Siemens. Een spandoek met de tekst “Siemens & NAVO, partners in oorlog” werd bevestigd aan een brug voor het Siemens-kantoorgebouw in Amadora, een voorstad van Lissabon.

Siemens en andere telecommunicatiebedrijven zoals Microsoft, IBM, Roadsoft, etc. helpen de NAVO met communicatie- en controlesystemen in oorlogsgebieden.

Daarnaast helpt Siemens ook bij de ontwikkeling van wapentechnologie.

Hoewel deze specifieke actie gericht was tegen Siemens als oorlogsprofiteur, zijn de actievoerders naar Lissabon gekomen om een hele week te protesteren tegen de NAVO en het voortdurende militaire conflict dat nodig is om het kapitalistische systeem te onderhouden en te beschermen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!