Nieuws, Cultuur, België, Lokaal, Stampmedia, Hasselt, Muziek, Limburg, Muziekodroom, Melissa Auf der Maur, OOOM, Smashing Pumpkins -

Melissa Auf der Maur en haar multimediaal project

HASSELT - Op 10 november was de Muziekodroom in Hasselt het toneel voor het multimediaal project van Melissa Auf der Maur (MAdM). De Canadese kwam er haar nieuwe album en dvd ‘Out of our Minds’ voorstellen. Birdpen kreeg de eer om in het voorprogramma van de voormalige Smashing Pumpkins-bassiste te spelen.

donderdag 18 november 2010 16:35
Spread the love

De avond begon met een optreden van de Britse rockband Birdpen. Ze warmde de zaal op voor MAdM. Na het optreden mochten de aanwezigen genieten van de kortfilm OOOM (Out of our Minds). Nadien begon Melissa Auf der Maur aan de voorstelling van haar nieuwe album. Tijdens haar optreden vertelde Melissa enkele anekdotes over o.a. de gelijkenissen tussen Canada en België, haar concerten op Rock Herk en Dour en over haar liefde voor heksen. Na het concert konden de fans nog een gesprek voeren of foto’s maken met de band in het café van de Muziekodroom.

Oorsprong

Melissa was vroeger de bassiste van Hole en de Smashing Pumpkins. In 2004 besliste ze om solo te gaan. Haar eerste album ‘Auf der Maur’ kwam toen ook uit. In 2009 bracht ze haar 2de album ‘Out of our Minds’ uit. Dit is een bijzonder album want het bevat ook een kortfilm en een stripverhaal.

Touren

Hasselt was de 2de stad op rij na Montreal die mocht genieten van de OOOM tour van Melissa Auf der Maur. Verder was het ook het tweede optreden tijdens de Europese tour. Het eerste optreden hiervan vond plaats in Den Bosch en het laatste zal plaats vinden op 15 december in Parijs. Het was vijf jaar geleden dat MAdM nog eens een voet in België zette. In de zomer speelde ze al op Rock Herk en Dour.

© 2010 – StampMedia –Tekst en Foto: Pauline Poelmans

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!