EuroGlobe 2.0 Antwerpen
Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, EuroGlobe 2.0 -

EuroGlobe 2.0 Antwerpen

donderdag 18 november 2010 10:35
Spread the love

ANTWERPEN –  Het EuroGlobe festival vond eind oktober plaats in Antwerpen. Het was een cultuurfestival om ecologisch bewustzijn te promoten met optredens, brunch, exposities, rommelmarkten, debatten, …

Vrijdag 22 oktober opende in de Arenbergschouwburg de fototentoonstelling EuroGlobe 2.0 Act Now! Deze expositie bestaat uit twee delen: enerzijds toont ze foto’s van verscheidene Belgische kunstenaars over de opwarming van het klimaat.

Anderzijds zorgde het Duitse Luchtvaartcentrum DLR voor indrukwekkende satellietfoto’s die de globale klimaatverandering tonen. De hele week konden bezoekers de foto’s bewonderen in de Arenbergschouwburg en een stem uitbrengen op een favoriete foto.

Voorts organiseerde muziekcentrum Trix allerlei activiteiten in het kader van het festival “ReCharge”. Zo kon je in groep met Stef Kamil Carlens van de Groenplaats naar Trix fietsen.

Een Low Impact Club (waar intieme akoestische setten van o.a. Stef Kamil, Tom Kestens en The Bony King Of Nowhere werden georganiseerd met minimale versterking en energie opgewekt door een fietsinstallatie) en kon je de voorlopige vernieuwde concertzaal al zien tijdens optredens van o.a. Flip Kowlier, Baloji, Stijn en Fixkes.

Meer informatie vind je hier: http://www.euroglobe.info/en/belgium/antwerpen.html

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!