Cultuur, Recensie, Triggerfinger, Rock -

Luisterpost: Triggerfinger ‘’All This Dancin’ Around’

Straffe concerten en ruige plaatjes vol blues en rock, even vinnig als een vers breekmes. Daar kennen we de Antwerpse muzikale scherprechters van Triggerfinger van. Hun derde studioplaat, opgenomen in Los Angeles, is nu uit.

woensdag 17 november 2010 00:40
Spread the love

 Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul van Bruysteghem weten als geen andere band van bij ons grofkorrelig en toch melodieus te zijn. Triggerfinger is door hard werken en genadeloos alles wat overbodig is te elimineren in de loop der jaren opgeklommen tot een van de meest geliefde bands van onze podia. Ze zijn zelfs de rechtstreekse voorbeelden te noemen van bepaald niet onsuccesrijke jonge groepen als Black Box Revelation. 

 
Ook zelf vergaarden ze inmiddels – dankzij hun verschroeiend livewerk – een heleboel fans. Zo schoof voorganger ‘What Grabs Ya?’ ruim 15000 keer over de toonbank en ook ‘All This Dancin’ Around’ lijkt gretig op weg om brokken te maken. 
 
De plaat klinkt behoorlijk live, maar is toch iets gepolijster dan de voorgaande. De opnamen gebeurden dan ook in de legendarische Sound City-studio in L.A. en werden mede geproduceerd door Greg Gordon (werkte o.m. voor Oasis, Wolfmother, Public Enemy, Soulwax, The Van Jets, Black Box Revelation…). En gas terug nemen doen ze deze keer ook bijzonder fraai op de cover ‘All Night Long’.
 
Het betekent echter niet dat Triggerfinger minder ongenadig geworden is. Nee, nog steeds raast en giert de band door de speakers van onze stereo, getuige de titelsong en tevens single. Het eindresultaat mist zijn doel niet. Natuurlijk. 
 
Beoordeling: +++1/2
(Excelsior)
 
Legende:
-: om te vergeten
+: enkel voor fans
++: ongelijk niveau
+++: goed
+++1/2: zeker checken
++++: uitstekend
++++1/2: gegarandeerd in de eindlijst
+++++: plaat van het jaar
 
Op 3, 4 en 5 december presenteert Triggerfinger de plaat in de Brusselse AB. Er zijn echter alleen nog maar kaarten voor zondag 5 december.
 

take down
the paywall
steun ons nu!