Verslag, Nieuws, The beatles, Rock, ITunes -

The Beatles eindelijk op iTunes

Er moest nogal wat water door de zee vloeien, maar vandaag is het plots een feit. Het werk van de Beatles, de populairste rockband uit de muziekgeschiedenis, is voor het eerst verkrijgbaar bij de iTunes Store.

dinsdag 16 november 2010 17:59
Spread the love

 Daarmee is eindelijk de strijdbijl begraven die al sinds 1978 tussen Apple (van The Beatles) en Apple (van Steve Jobs) heen en weer vloog. De deal werd gisterenavond afgerond en vanmiddag stond ineens een grote hap van de Beatlescataloog op iTunes. Het verschijnen van de legendarische sixtiesband op de site liet al jaren op zich wachten. 

Alle 13 – geremasterde – langspeelplaten met onder meer “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, “Revolver”, “The Beatles [The White Album]” en “Let It Be” en de rode en de blauwe verzamelaar zullen van nu af aan ook via iTunes te verkrijgen zijn. Losse albums zijn beschikbaar voor 12,99 euro, dubbelalbums voor 19,99 euro en individuele nummers voor 1,29 euro. Niet bepaald een koopje dus. Wie wil, kan de hele hap in één keer downloaden met wat extra visueel materiaal voor – ahum – 149 euro. 

“Ik vind het vooral prettig dat aan mij niet meer zal worden gevraagd wanneer het werk van de Beatles nu eindelijk ook via iTunes verkrijgbaar is”, dixit Beatlesdrummer Ringo Starr. 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!