Bijna 6.000 Antwerpse moslimgezinnen kunnen het Offerfeest op de traditionele wijze en in overeenstemming met de wet vieren. Thuis slachten is verboden. De politie voert extra controles uit en treedt op bij overtredingen op thuis slachten, het dumpen van slachtafval en bij overtredingen inzake het transport van de dieren.
 

Nieuws, Samenleving, België, Antwerpen, Offerfeest, Aïd El Kebir, Aïd Al Adha, Moslimgezinnen -

Offerfeest 2010

dinsdag 16 november 2010 20:10
Spread the love

ANTWERPEN – Dinsdag 16 november vindt het islamitische Offerfeest plaats.

Antwerpse moslims die een offerdier wilde slachten, konden terecht in het slachthuis of op de tijdelijke slachtvloer in de shelter van Park Spoor Noord.

Daarmee voorzag het stadsbestuur een extra tijdelijke slachtvloer voor 1.400 schapen.

Het Offerfeest is, naast het Suikerfeest, de belangrijkste feestdag van het islamitische jaar en staat ook bekend als Aïd El Kebir (of Groot Feest) of Aïd Al Adha (Offerfeest).

Het vindt twee maanden en tien dagen na het einde van de Ramadan plaats. De moslims vieren het Offerfeest op verschillende manieren: door giften aan fondsen en hulporganisaties in het land van herkomst of door een dier te slachten.

Ze verdelen het dier in drie stukken, een stuk voor het gezin, een voor de familie en vrienden en een stuk voor de armen.

take down
the paywall
steun ons nu!