"De bedrijfsleiding is bij ons geweest met het voorstel over te schakelen van een bediende- naar een arbeidersstatuut. Met als bedoeling - althans volgens de directie - meer concurrentieel te zijn. Dat zou Brink's België gezonder maken."

"Dat voorstel hield echter geen steek. Ze verkochten het winstgevende Brink's Diamond and Jewelry Services in Zaventem aan Brink's International."

"De vestiging in Strépy werd gesloten en de rest gingen ze dan zogezegd 'gezond' maken. Terwijl het toch logischer zou zijn, het winstgevende gedeelte te behouden zodat het gemiddelde van die structuur beter wordt. Toen was het voor ons duidelijk dat ze het gezond stukje zelf hielden en dat de rest schijnbaar weg moest."

Nieuws, Samenleving, België, Stakingspost, Brink's, Bediendestatuut, Sociaal conflict, Frauduleus bankroet -

Personeel van Brink’s houdt de wacht

maandag 15 november 2010 15:00
Spread the love

Brink’s vraagt het faillissement aan. De staking heeft het bedrijf op de knieën gekregen. Het personeel dat nog steeds voor de deuren kampeert, zegt dat het de enig overblijvende optie was.

De vakbonden onderzoeken of ze Brink’s voor de rechter kunnen dagen voor een frauduleus bankroet. Een bezoek aan een stakerspost in Gent is verhelderend.

take down
the paywall
steun ons nu!