Cultuur, Muziek, Dour Festival, Web-tv, Moodio.TV, Videofilmpjes -

“Kruip in de huid van een artiest, journalist of festivalganger”

BRUSSEL - Tijdens het Dour Festival van de voorbije zomer waren verschillende jongeren van Moodio.TV, een gratis web-tv, druk bezig met allerlei filmpjes te maken en te monteren. Dat werk is nu volledig af en wordt momenteel via websites voorgesteld.

maandag 15 november 2010 15:40
Spread the love

Het Dour Festival, al enkele jaren het grootste en meest alternatieve muziekfestival ten zuiden van de taalgrens, hoeft geen voorstelling meer.

Moodio.TV promoot Belgische artiesten in binnen- en buitenland en richt zich op drie doelgroepen: muziekliefhebbers, artiesten en professionelen uit de muziekindustrie. Michael Lunt, één van de twee oprichters heeft met zijn investering de lancering ervan mogelijk gemaakt.

Dit nationaal promotieplatform probeert in zowat alle muzikale stijlen, van jazz tot electro, van hiphop tot klassiek, van rock tot wereldmuziek en het Nederlandstalige lied, artiesten te ontdekken. Het is een web-based medium, dat uitsluitend eigen content voor hun web-tv produceert.

Moodio.TV heeft ook een nationale roeping: Noord en Zuid, de twee taalgemeenschappen, dichter bij elkaar te brengen en zichzelf en elkaar te laten ontdekken, met alles wat zij apart en samen te bieden hebben.

Bekende en onbekende artiesten, evenementen, concertzalen en verenigingen worden er getoond in een ruim aanbod aan videoreportages.

Samen hebben ze dus Dour Tour ontwikkeld: een soort interactief videospel, ontwikkeld door Moodio.TV tijdens de voorbije editie van het Dour Festival. Gedurende vier dagen werden een kleine 100 filmpjes gemaakt, zowel door de mensen van Moodio.TV als door de artiesten. Van al die filmpjes worden er meer dan 60 getoond op de websites van beide organisaties.

De filmpjes laten je het festival beleven zowel backstage, als met een uitzicht vanuit een vliegtuig op het podium! Ze werden gerealiseerd met de medewerking van meer dan 20 nationale en internationale artiesten: Faith No More, Chromeo, Gentleman, Omar PerrySharko, Etienne De Crécy, The Van Jets, Wisdom in Chains, Shameboy en Buraka Som Sistema.

En hoe werkt het nu juist? Wel, je gaat naar www.dourfestival.be, klikt ‘play’ op het tv-schermpje en je bent vertrokken. Je kan je eigen tour creëren en doorsturen naar je vrienden.

Alvast veel plezier en tot op de 23ste editie van Dour Festival van donderdag 14 juli tot en met zondag 17 juli 2011!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!