Nieuws, Wereld, Politiek, Mensenrechten, Myanmar, Birma, Nobelprijs, Nobelprijs voor de vrede -

Myanmar laat Aung San Suu Kyi vrij

De bekende Myanmarese oppositieleidster en Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi (65) komt na 15 jaar huisarrest vrij. Ze was één van de 2 200 politieke gevangenen in Myanmar.

zaterdag 13 november 2010 14:21
Spread the love

Aung San Suu Kyi voert al sinds de jaren ’80 oppositie tegen het regime in Myanmar. Haar partij won de verkiezingen in de jaren ’90 maar die uitslag werd nooit erkend. Sindsdien werd ze onder huisarrest geplaatst of gevangen gehouden.

In 1991 ontving ze de Nobelprijs voor de Vrede.

Amnesty International reageert opgetogen op de vrijlating van Aung San Suu Kyi.

Maar Karen Moeskops, directeur van Amnesty International, voegt eraan toe: “Haar bevrijding betekent enkel het einde van een onterechte straf, een straf die daarenboven onrechtmatig werd verlengd. Het is in geen geval een toegeving vanwege de autoriteiten.
De autoriteiten hadden haar en de vele andere gewetensgevangenen nooit mogen arresteren en hen op die manier uitsluiten van het politieke leven.”

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!