Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Wapenstilstand, Eerste Wereldoorlog -

Antwerpen: Herdenking Eerste Wereldoorlog

vrijdag 12 november 2010 10:30
Spread the love

Het was donderdag exact 92 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog.

Traditioneel wordt de Wapenstilstand op verschillende plaatsen in het hele land herdacht.

Ook in Antwerpen. Met een o.a. een plechtigheid aan het monument voor de gesneuvelden in het Stadspark.

In aanwezigheid van onder anderen districtsvoorzitter Chris Anseeuw en burgemeester Patrick Janssens (SP.A).

J. De Caluwé, voorzitter van het Nationaal Verbond der Verminkte en Invalide Militairen, hield, naast Janssens, een toespraak. Hij sprak namens  alle oud-strijders, weerstanders en politieke gevangenen.

Leerlingen van het secundair onderwijs van de stad Antwerpen liepen een fakkelloop voor de vrede. Die begon aan de begraafplaats Schoonselhof en eidigde aan het Monument voor de Gesneuvelden. De fakkel werd in ontvangst genomen door de burgemeester.

Een twintigtal VMO-sympathisanten mocht ook een krans neerleggen aan de voet van het gedenkteken, onder begeleiding van de koninklijke muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen.

Ten slotte was er nog de uitvoering van de ‘Last Post’, het volkslied van de Vlaamse gemeenschap en het Belgische volkslied.

Meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625364120188/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!