mediActivista
Nieuws, Afrika, Milieu, België, Brussel, Actie, Nigeria, Europese Commissie, Friends of the Earth, Olievervuiling, RIGHTSFORPEOPLE, Ken Saro-Wiwa, Shell, Total, Oliebedrijven, Nigerdelta -

Rechten voor mensen, regels voor bedrijven!

woensdag 10 november 2010 19:00
Spread the love

BRUSSEL – Woensdag werd overal in Europa actie gevoerd om de 15de verjaardag te herdenken van de executie door ophanging van de Nigeriaanse mensenrechtenactivist Ken Saro-Wiwa en zijn medestanders.

Op 10 november 1995 werden Saro-Wiwa en acht andere MOSOP-leiders opgehangen door de Nigeriaanse militaire regering onder generaal Sani Abacha. Dit veroorzaakte de onmiddellijke schorsing van Nigeria als lid van het  Gemenebest. 

Saro-Wiwa en de andere Ogoni-activisten hadden geprotesteerd tegen de olieverontreiniging in de Nigeriaanse Nigerdelta. Oliemaatschappijen als Shell en Total zijn 15 jaar later nog altijd actief in de regio en de problemen  met vervuiling duren nog steeds voort.

Met een symbolische oil spill, aan de deur van het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie in Brussel, wilden de actievoerders  van Friends of the Earth de slachtoffers herdenken van de talloze olielekkages en andere milieuschandalen of schendingen van de mensenrechten waarbij Europese bedrijven betrokken zijn.

Ze vragen onder meer dat de Europese Commissie strenger optreedt tegen bedrijven die de regels aan hun laars lappen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!