Verslag, Nieuws, Rock, Pop, Radiohead, 11 november, 14 november, Rememberance day, John cage -

Radioheads stiltesingle voor oud-strijders maandag uit

Thom Yorke en zijn band brengen maandag ‘2 Minute Silence’ uit. Het is de bedoeling dat de song nummer één van de Britse hitparade wordt tegen Rememberance Day (14 november), best te vergelijken met onze Wapenstilstandsdag.

vrijdag 5 november 2010 16:39
Spread the love

Ook deze keer geeft Radiohead de opbrengsten aan het Royal British Legion. De vorige maal dat de groep uit Oxford dat deed, was met ‘Harry Patch (In Memory Of)’ naar aanleiding van de dood van de laatste Britse soldaat uit de eerste wereldoorlog. 

Radiohead heeft niets anders dan twee minuten stilte opgenomen ter ere van alle slachtoffers van alle oorlogen. Een duidelijke knipoog naar het beroemde stiltestuk 4?33? van de Amerikaanse componist John Cage. Voor de release krijgt Radiohead onder meer de steun van de Britse tennisster Andy Murray, Roxy Music’s Bryan Ferry, de Britse Eerste Minister David Cameron, producer Mark Ronson, acteur Bob Hoskins en anderen.

‘2 Minute Silence’ kan nu al op de Radioheadwebsite aangeschaft worden en wordt de koper op de 8ste november opgestuurd, samen met de video waarin al de bovenstaande namen – en vele anderen – zwijgend de kijker aanstaren. De directeur van het Royal British Legion hoopt dat het publiek zo de scherpte van de stilte op Rememberance Day duidelijk zal ervaren.

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!