Workshop Radio maken

Voor de Internationale Dag van de Migrant organiseert Radio 18/12 in samenwerking met Dewereldmorgen.be en De Pianofabriek een reeks workshops radioreportage. De bedoeling is dat de deelnemers op het einde een radioreportage leren maken rond het thema migratie die zal uitgezonden worden op 18/12, tijden De Dag van de Migrant.

donderdag 4 november 2010 11:37
Spread the love

Ben je geïnteresseerd in of werk je rond het thema migratie en vluchtelingen? Heb je een passie voor radio? Schrijf je dan snel in voor onze radioworkshop. We helpen je een leuke radioreportage te maken om uit te zenden tijdens de Internationale Dag van de Migrant op 18 december.

Vereiste?
 

Je hoeft geen voorkennis te hebben van audio opnames of radio, maar je moet wel geïnteresseerd zijn of actief zijn rond het thema migratie. Eigen opnamemateriaal is welkom maar geen must. Belangrijk is de motivatie.

Motivatie?
 

We verwachten van elke deelnemer een schriftelijke motivatie. De workshops zijn gratis maar niet vrijblijvend. We verwachten dat elke deelnemer op het einde van het traject een audioreportage afwerkt die we online zetten. Ze komen op de website van Dewereldmorgen.be en op de webs i te van radio1812.be. Radiozenders kunnen deze audio dan downloaden om uit te zenden op antenne op 18 december.

We organiseren 2 workshopsessies:


Sessie 1 op zondag 21 november 2010 van 13u tot 15u

We bespreken de interviewtechnieken. Verder leer je waarop je moet letten voor een optimale geluidskwaliteit. We bekijken welke onderwerpen rond migratie je interessant vindt en hoe je dat het best aanpakt. Heb je zelf geen opname materiaal, dan leggen we je uit hoe je opnames kan maken met een Zoom, een heel gebruiksvriendelijk toestelletje dat je tijdens de workshop kan gebruiken.

Sessie 2 op zondag 05 december 2010 van 15u tot 17u30

We komen opnieuw samen en leren hoe we het opgenomen materiaal kunnen monteren. Als je over een laptop beschikt, breng die mee. We installeren er het gratis audiomontage-programma Audacit y waarmee we aan de slag gaan. Tussen de twee workshop namiddagen door kan je zelf je interviews en opnames maken over het thema dat jij wil uitdiepen.

Inschrijven

Stuur een korte motivatiebrief op waarin je vermeldt wie je bent, op welke manier je actief bent rond migratie of radio, waarom je graag wil deelnemen en of je beschikt over eigen opname apparatuur naar leen.nicolas@december18.net

Inschrijven voor 15 november 2010, de plaatsen zijn beperkt

Deelname aan de workshop is gratis
 

Praktisch
 

Plaats: Pianofabriek – Fortstraat 35 – 1060 Sint-Gillis, Brussel
Data:  21/11 en 5/12


Deze workshop is een initiatief van
Radio 1812, DeWereldMorgen.be en Pianofabriek.

take down
the paywall
steun ons nu!