Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, VOEM, Emancipatieprijs -

VOEM vzw reikt Emancipatieprijs uit

dinsdag 2 november 2010 11:00
Spread the love

Vrijdag organiseerde VOEM vzw de Uitreiking van de 13de Emancipatieprijs 2010. Deze vond plaats in ‘t Elzenveld in Antwerpen.

Dit jaar werden 7 organisaties en personen genomineerd voor deze prijs.

– Intercultural Dialogue Platform (IDP), www.idp-pdi.be

– Moskee Al-Buraq in Mechelen

– Stichting Communicatie in Beeld (CIB), www.communicatieinbeeld.be

– ACW 2060 Antwerpen

 – Ali Salmi

 – Merhaba

 – Mina Cheeba-vereniging Vrouwenemancipatie Antwerpen

De eerste drie werden de laureaten van deze 3de Emancipatieprijs 2010 en ontvingen elk een werk van Sahar Zuhier, kunstschilder met Irakese roots. Sahar woont en werkt in Vlaanderen.

Een van de vele initiatieven die V.O.E.M. organiseert, is de jaarlijkse uitreiking van de emancipatieprijs. Deze prijs wordt overhandigd aan twee mensen en/of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om allochtonen en autochtonen dichter bij elkaar te brengen; ze versterken ook de solidariteit onderling.

Volgens V.O.E.M. speelt dit initiatief immers een belangrijke rol in het emancipatiestreven van allochtone bevolkingsgroepen. Het bevordert de toenadering tussen de verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen. Het ondersteunt het streven naar onderlinge solidariteit en democratie.

Azouz El Houri verzorgde het muzikale intermezzo.

De meeste aandacht van de avond ging naar de lezing “media, moslims en minderheden”, door Ico Maly, inhoudelijk coördinator Kifkif en auteur van het boek “De Beschavingsmachine; wij en de islam”.

De overhandiging van de prijzen was in handen van de kabinetchef van Geert Bourgeois (viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Inburgering).

Grappig: een lijst met een dertigtal (!) personen – velen uit de politieke wereld – die zich verontschuldigden, werd aan de aanwezigen gegeven.

Een receptie – met walking dinner en muziek – was de afsluiter van deze uitreiking.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625272148656/show/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!