Het De Coninckplein was enkele decennia terug een populaire uitgaansbuurt. Sindsdien raakte het in verval en werd het een aantrekkingspunt voor druggebruikers en marginalen. De stad Antwerpen probeert deze wijk nieuw leven in te blazen door de locatie van de nieuwe Permeke-bibliotheek, door een nultolerantie op overlast en door een ruim aanbod van culturele activiteiten.

'Cult 2060' overstelpte zondag het plein en zijn omgeving met live concerten, theater- en filmvoorstellingen, workshops en tentoonstellingen. 

Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Vitalski, Sunshine concerts, Café Kiebooms, Guy Swinnen, Cult 2060, Fred bervoets, Jeremie Hakeshimana, Christer Elfving, Stad in verandering, Ernst low -

Cultuurfeest Cult 2060

dinsdag 2 november 2010 17:55
Spread the love

ANTWERPEN – Op en rond het Antwerpse De Coninckplein vond zondag ‘Cult 2060’ plaats, een initiatief dat niet alleen de vijfde verjaardag van Permeke-bibliotheek wou benadrukken, maar ook cultuur in diverse vormen aanbood.

take down
the paywall
steun ons nu!