Speelgoedkar lost plaatstekort van school op
Lokaal, Antwerpen, GO!, Spectrumschool,, Speelgoedkar -

Speelgoedkar lost plaatstekort van school op

vrijdag 29 oktober 2010 20:52
Spread the love

Een mooi voorbeeld van hoe we over de onderwijsnetten en niveau’s heen mooie dingen kunnen doen. De samenwerking tussen het katholieke- en gemeenschapsnet kwam er niet zomaar. Die samenwerking is uniek. Men heeft daarvoor speciaal de toelating moeten krijgen van het schoolbestuur. Vandaag trok de speelgoedkar, gemaakt door leerlingen  van de Spectrumschool (GO!)op de Ruggeveldlaan 496 in Deurne, naar de basisschool  Heilig Hart aan de Frans Van Dijckstraat 46, enkele straten verder.
Op vraag van de kleintjes van het Heilig Hart in Deurne hebben de leerlingen van de Spectrumschool, een heel schooljaar getimmerd aan een speelgoedkar. Zo heeft de basisschool tenminste plaats om al hun spullen op te bergen.
De leerlingen van de vrije basisschool Heilig Hart  moeten hun speelplaats immers delen met de mensen van de parochie, die er hun auto’s parkeren. Dat is al jaren zo. Maar dat betekent ook dat er amper plaats is om te spelen.
Om aan het nijpend plaatsgebrek iets te doen opperden de kinderen van het Heilig Hart een grote speelgoedkar te laten maken, waar hun speelgoed kan opgeborgen worden en verhaaltjes kunnen voorgelezen worden. Een schitterend idee  want op die manier moeten de spullen niet meer stapelen worden in de gangen, naast de klasjes.  De kinderen van het zesde studiejaar van het Heilig Hart hielpen samen met het timmeren en knutselen. De parochie staat twee parkeerplaatsen af om het gevaarte te kunnen installeren
 

take down
the paywall
steun ons nu!