Rock, Wolf people -

Luisterpost: Wolf People ‘Steeple’

Om de zoveel tijd moet het verleden opnieuw uitgevonden worden. Hoe anders te verklaren dat het jonge Britse viertal Wolf People met haar nieuwe cd ‘Steeple’ de sfeer van de late sixties en vroege jaren ’70 oproept?

donderdag 28 oktober 2010 16:54
Spread the love

Wolf People kiest dan nog wel voor folkrock à la Fairport Convention en Jethro Tull en is niet vies van de gitaren van King Crimson, The Who en Cream. Allemaal stokoude, legendarische formaties uit lang vervlogen tijden. De uitkomst? Scheurende gitaarsolo’s, folkachtige zang, dwarsfluiten…  en bakken sfeer.

 
De cd wordt uitgebracht op het Amerikaanse label dat ook Black Mountain op de mensheid loslaat en meteen klopt het plaatje. Dit zijn jonge heren die voor zichzelf een startpunt in het verleden kiezen (zoals The Beatles en The Rolling Stones dat ook al deden en nog een miljoen andere bands) en in de toekomst hun invloeden hopelijk op fijne wijze zullen ontstijgen. 
 
Wat ‘Steeple’ nu al heerlijk maakt, is het feit dat de roedel met sterke – zeg maar tijdloze – songs aan komt heulen en zo de luisteraar bijna compleet doet vergeten hoe retro dit wel is. Roekeloos excellent.
 
Beoordeling: ++++
 (Jagjaguwar)
 
legende:
-: om te vergeten
+: enkel voor fans
++: ongelijk niveau
+++: goed
+++1/2: zeker checken
++++: uitstekend
++++1/2: gegarandeerd in de eindlijst
+++++: plaat van het jaar
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!