“Europa moet minder verlegen zijn”
Opinie, Nieuws, Wereld, Europa, Politiek, Cultuur, Europese Unie -

“Europa moet minder verlegen zijn”

"Overal waar ik kom in de wereld is er enorm respect voor het Europese model. Ik ben dus optimistisch over de toekomst van Europa, ondanks alle problemen die we nu kennen." Aldus Wim Wenders in het Europees parlement. Europarlementslid Ivo Belet wil er graag onze aandacht op vestigen

donderdag 28 oktober 2010 15:49
Spread the love

Regisseur Wim Wenders sprak in de commissie cultuur en media van het Europarlement, in het kader van een hoorzitting over film & Europese identiteit. Wim Wenders, toch nog altijd een monument van de Zevende Kunst.

Wenders pleit voor een ‘pan-Europees’ initiatief voor filmonderwijs in alle scholen. Want zegt hij, ‘Taste can be taught’ (Smaak kan worden aangeleerd). En: ‘Beeldtaal is één van dé wapens van de toekomst, en we moeten dus onze jonge generaties ermee wapenen’.  En ook nog dit: ‘Film kan wonderen doen voor de uitstraling van de Europese Unie en ons een gezicht geven.’

Kortom, een hartverwarmend pleidooi van een grootmeester van het witte doek. Een absolute aanrader voor al diegenen die geloven dat het Europese model wel nog een toekomst heeft, en voor de anderen nog meer.
 
Ivo Belet, Europarlementslid

take down
the paywall
steun ons nu!