(foto accg.be)
Verslag, Nieuws, België -

Total Belgium zet extra bevoorrading aan Frankrijk stop

Total Belgium zal niet langer de lege tankstations in Frankrijk bevoorraden. Dat is het resultaat van een actie van het ABVV. De vakbond blokkeerde dinsdag het oliedepot van Total in Feluy uit solidariteit met de stakende Franse werknemers.

dinsdag 26 oktober 2010 16:59
Spread the love

Dinsdagmorgen hebben militanten van de socialistische vakbond ABVV het oliedepot van Total in Feluy geblokkeerd. Ze deden dat uit solidariteit met de Franse werknemers en studenten die al weken actievoeren tegen de pensioenhervorming van Sarkozy.

Volgens het ABVV kwamen de voorbije dagen telkens 30 tot 50 extra vrachtwagens brandstof ophalen in België om de blokkades in Frankrijk te omzeilen en de lege tankstations te bevoorraden.

De vakbond had al gevraagd aan de directie van Total om de Franse vrachtwagens tegen te houden, maar omdat de directie daar niet op inging werd het hele depot één dag lang verzegeld.

Op hetzelfde moment werd ook de opslagplaats van Martens in Tertre geblokkeerd. Vrachtwagens met bestemming Frankrijk mochten geen brandstof meenemen.

In de namiddag werd de blokkade opgeheven. De directie van Total Belgium beloofde om de extra bevoorrading via vrachtwagens naar Frankrijk stop te zetten.

“Het ABVV zal van dichtbij de situatie volgen en blijft solidair met de voorbeeldige strijd die onze Franse vrienden in het kader van de pensioenhervormingen en besparingsmaatregelen hebben gevoerd. Door petroleum te leveren aan Frankrijk heeft Total getracht de solidariteit met de Franse raffinaderijen te breken. Dankzij de mobilisatie van de BBTK en de Algemene Centrale hebben we aangetoond dat solidariteit geen grenzen kent”, reageert het ABVV.

take down
the paywall
steun ons nu!