De vermogensbelasting door kinderogen
Verslag, Nieuws, Economie, Politiek, België, Vermogensbelasting -

De vermogensbelasting door kinderogen

'Laat het grote geld niet ontsnappen', de nieuwe campagne van het Financieel Actienetwerk raakt op kruissnelheid. Hieronder kan u de trailer bekijken van de campagnefilm.

dinsdag 26 oktober 2010 16:08
Spread the love

Op onderhandelingen over een sociaal-economisch regeerprogramma, laat staan op een regering die dat dan ook uitvoert, is het nog een hele tijd wachten. Het Financieel Actienetwerk – dat bestaat uit de vakbonden, Attac Vlaanderen, BBL, KWB, Netwerk Vlaanderen, Oxfam Solidariteit, Vodo en 11.11.11 – blijft niet bij de pakken zitten.

Eind september werd de campagne ‘Laat het grote geld niet ontsnappen’ gelanceerd. Op verschillende plaatsen waar veel mensen samenkomen, duiken spoken op die pins uitdelen. Er komt ook een campagnefilm waarvan nu al een trailer klaar is waarin enkele kinderen een klare kijk blijken te hebben op het fenomeen.

Het Financieel Actienetwerk (FAN) werd in 1999 opgericht en voerde de eerste jaren actie rond de Tobintaks, een belasting om de grote speculatieve schommelingen op de wisselmarkten aan banden te leggen. Een vrij succesvolle campagne mag wel gezegd worden want België werd in 2004 het eerste land met een Tobintakswet.

FAN gaat nu campagne voeren voor fiscale rechtvaardigheid. “We hebben eerst met z’n allen de banken gered en nu dreigt men in de meeste landen door drastische bezuinigingen en inkrimping van de publieke dienstverlening de gewone mensen nog eens te laten opdraaien voor het onverantwoordelijke gedrag van banken en speculanten. Daarom wil FAN in een campagne voor fiscale rechtvaardigheid alle middelen aangrijpen om de belastingdruk sociaal rechtvaardiger te maken en om via fiscale ingrepen de belastingen te herverdelen van arbeid naar kapitaal”, klinkt het.

De actievoerders vragen de volledige afschaffing van het bankgeheim, de invoering van een vermogenskadaster en de heffing van een vermogensbelasting.

take down
the paywall
steun ons nu!