Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Studenten, De lijn, UA, Antwerpen, Universiteit Antwerpen, Besparingen, Michiel Horsten, Koen Peeters -

Betalen studenten de rekening voor besparingen De Lijn?

ANTWERPEN - Studenten van de Universiteit Antwerpen zijn boos op De Lijn omdat de busmaatschappij vanaf 1 november de directe verbinding naar de buitencampussen Drie Eiken en Groenenborger schrapt. “Besparingen op de kap van de student”, vindt voorzitter van de studentenraad Michiel Horsten. “Vrees om over te stappen”, reageert Koen Peeters, woordvoerder van De Lijn.

dinsdag 26 oktober 2010 19:20
Spread the love

De campus Groenenborger van de UA groeit de komende jaren met duizend extra studenten Industriële Wetenschappen. Momenteel volgen die studenten nog les op de campussen van de Karel de Grote- en de Plantijnhogeschool in de binnenstad.

Aanpassen verplicht

“Met deze groei heeft De Lijn geen rekening gehouden.” Michiel Horsten, voorzitter van de studentenraad, vreest dat het afschaffen van de directe busverbinding de toekomstige studenten ontmoedigt om aan de universiteit te studeren.

“De pendeltijd vergroot. Wie op tijd wil zijn, zal vroeger moeten opstaan. Treinreizigers missen hun verbinding en zullen later thuis zijn.” Horsten vindt dat zijn klachten worden geminimaliseerd door De Lijn. “Ik hoop op een open debat, maar ik vrees dat we ons zullen moeten aanpassen.” In totaal volgen ongeveer 5.000 studenten les op de buitencampussen van de Universiteit Antwerpen.

Drempelvrees?

Koen Peeters, woordvoerder van De Lijn Antwerpen, begrijpt de studenten niet. “Ik denk dat de studenten last hebben van drempelvrees voor het overstappen.”

De Lijn benadrukt dat ze met de aanpassingen van de bustrajecten het goede heeft behouden en het slechte heeft aangepast. “Ze zouden tevreden moeten zijn. De frequentie en de stiptheid van de bussen is verhoogd. De bussen passeren de haltes acht keer per uur. Voor sommige trajecten komt dat neer op een verdubbeling van de frequentie. De pendeltijd wordt maximum vier tot vijf minuten langer.”

Als De Lijn voet bij stuk houdt, wil Horsten een petitie organiseren. Samen met de studentenraad hoopt hij ook op steun van het Antwerpse provinciebestuur.

© 2010 – StampMedia – Vincent Van Nauw

take down
the paywall
steun ons nu!