Het spook van de witte brigade
Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Actiegroepen, St-Annabos, Witte Brigade van St-Annabos** -

Het spook van de witte brigade

ANTWERPEN - Ik kreeg het bericht dat de officiële bekendmaking van de milieuvergunning voor het rooien van het Sint-Annabos niet meer uithangt. Dat lijkt het werk te zijn van een nieuwe actiegroep, de 'Witte Brigade Sint-Annabos**', die zich verzet tegen het Oosterweelbeleid, van wat zij, de 'Vlaamse Poverheid' noemt.

vrijdag 22 oktober 2010 18:45
Spread the love

Zo zag de ingang van het Sint-Annabos er zondag 17 oktober uit. De bekendmaking van de milieuvergunning, getekend door schepen Ludo Van Campenhout, is duidelijk te zien.

Zo zag dezelfde ingang er vrijdag 22 oktober 2010 uit. Geen officiële bekendmaking meer, terwijl die gedurende een vastgelegde periode door de bevolking moet kunnen worden gelezen.

De Witte Brigade St-Annabos**

Vermits de nieuwe actiegroep ondergronds werkt is er weinig informatie beschikbaar. Ze hebben wel een ‘declaratie van intenties’:

“Vastberaden
Vastbesloten
Onwrikbaar
Zullen wij dit bufferbos
beschermen tegen het
dreigende vandalisme
van de Vlaamse poverheid!

Het bos verkeert vanaf vandaag, 21/10/10, in een
wettige staat van zelfverdediging”

Als je de vorige foto uitvergroot dan zie je het spook* van het St-Annabos.

Facebook

Ik hoorde dat de Witte Brigade St-Annabos**  op Facebook zou staan. Ik heb ze nog niet gevonden. Wel ben ik nog in het bezit gekomen van twee berichten.

Bericht 1 mevrouw Schauvliege:
Welkom in Antwerpen. U gaat een tentoonstelling openen in deze bedreigde stad van Anselm Kiefer, een prachtig initiatief. Anselm Kiefer is de belangrijkste levende beeldende kunstenaar van grote “gedestructureerde landschappen”.

Als u doorgaat met uw milieuvergunning voor Noriant wordt u de minister van Leefmilieu met het grootste gedestructureerde bos op uw palmares: Het St-Annabos van 90 hectare. Het bufferbos bovendien tussen de chemische industrie, de haven, het verkeer en deze stad. Een ondenkbare daad van onbehoorlijk bestuur, dit maakt u bij uitmuntendheid de geschikte persoon om deze tentoonstelling te openen.

“De witte brigade St.-Annabos**

‘s Avonds aan het museum van Schone Kunsten

‘s Avonds waren Ademloos en Natuurpunt aanwezig om Vlaams CD&V- minister Schauvliege van Leefmilieu, Natuur en Cultuur,  op de tentoonstelling van Kiefer te ontvangen. De minister kwam niet.

De bezoekers kregen allen documentatie over de actie en de dreiging van het kappen van het St-Annabos.

CD&V schepen Philip Heylen weigerde de documentatie in ontvangst te nemen.

Bericht 2 Schepen Ludo Van Campenhout:

Uw naam staat onder de gele brief die tot scha en schande van ‘t stad in het St-Annabos hangt. Deze gele brief werd door ons verwijderd. Wij roepen u en uw collega’s van het college op niet meer met de regering van dit gewest, de Vlaamse Poverheid, te collaboreren.

“De witte brigade St-Annabos**

* Het spook is met een trukje in de foto geplaatst. Het spook is half doorzichtig en staat voor het dubbele in de witte brigade St-Annabos** namelijk: ernstig en ludiek.

** Deze sterretjes maken deel uit van het logo. Waarvoor ze staan, maakt de witte brigade St-Annabos** later bekend.

take down
the paywall
steun ons nu!