Cultuur -

Bob Dylan: ‘The Witmark demos’

Kladjes kunnen best interessant zijn. Zeker als ze van een meester komen. De ‘Witmark Demos The Bootleg Series Volume 9’ bevat 47 songs die Dylan opnam voor zijn muziekuitgever in de vroege jaren ‘60.

dinsdag 19 oktober 2010 00:48
Spread the love

Het was de bedoeling dat die dan op de boer ging met deze rudimentaire demo’s om ze te slijten aan andere artiesten. Dit is de vroege, akoestische Dylan, van wie de liedjes niet aan het ‘protest’-etiket ontsnappen. Vaak vind je hier de eerste opgenomen versie van wereldberoemde nummers. Daarnaast komen liefst 15 onuitgebrachte songs te voorschijn. Voor Dylanofielen een hele kluif en zelfs voor de gewone liefhebber vaak verrassend. The Bootleg Series blijft dus nog steeds essentieel voor iedereen die door de Dylan-microbe gebeten is.

Beoordeling: ++++(Columbia)

Legende:

-: om te vergeten
+: enkel voor fans
++: ongelijk niveau
+++: goed
+++1/2: zeker checken
++++: uitstekend
++++1/2: gegarandeerd in de eindlijst
+++++: plaat van het jaar

take down
the paywall
steun ons nu!