Stampmedia, Gent, Filmfestival, Gent, David Arnold, John Barry, James Bond -

Filmfestival Gent: vliegverbod voor zieke eregast

Het Gentse Filmfestival zal het zonder een van zijn bekendste eregasten moeten doen. John Barry is bekend voor de muziek die hij voor verscheidene James Bond-films componeerde. Hij is te ziek om te reizen.

donderdag 14 oktober 2010 15:30
Spread the love

Op 21 oktober zou Barry een concert geven in het Kuipke in Gent. Op het programma stond een overzicht van John Barry’s meesterlijke filmmuziek.

Dirigent was Nicolas Dodd, naaste medewerker van John Barry. Hij orkestreerde of dirigeerde de muziek voor al meer dan zestig films. Naar eigen zeggen vindt de oud-Bond-componist het ontzettend jammer dat hij niet kan komen. Zijn gezondheid is al jaren broos.

Organisatoren Jacques Dubrulle en Marian Ponnet brengen alle begrip op voor de situatie en weten uit eerdere contacten dat John Barry en zijn echtgenote vol verwachting en spanning uitkeken naar het concert in Gent.

John Barry ging volgende week zijn Live Achievement Award in ontvangst nemen op het Filmfestival in Gent. Collega filmmaker David Arnold zal namens Barry de honneurs waarnemen.

© 2010 – StampMedia – Boumediene Belbachir

take down
the paywall
steun ons nu!