De ‘Molem zonder bagarre’- Lijn
Lokaal, Molenbeek -

De ‘Molem zonder bagarre’- Lijn

Twee weken lang reden bussen van De Lijn met een slogan van Molenbeekse jongeren door de straten. Daarmee kreeg de affiche-campagne ‘Molem sans Bagarre’ een opgemerkt staartje. Of zeg maar een staart van 12 tot 24 meter.

woensdag 13 oktober 2010 19:19
Spread the love

In februari 2010 organiseerde Jongerenwerking Foyer uit Molenbeek een participatief project voor de gasten uit de wijk. Ze bogen zich over de vragen ‘Wat maakt ons kwaad in de wijk?’ en ‘Hoe kunnen wij hier een positieve bijdrage leveren?’ Verbale agressie in de straat en buitensporige ruzies stoorden de jongeren enorm. Een sensibiliserende affichecampagne met het opschrift ‘Molem sans bagarre’ was hun antwoord. (nvdr: Molem, zo heet 1080 tegenwoordig streetwise). 

Buurtbewoners uit de maritiemwijk & laag-Molenbeek werden aangesproken en raamaffiches verschenen her en der in het straatbeeld. Wandel bijvoorbeeld gerust maar eens door de Piersstraat.

De nieuwsdienst van de VRT pikte de campagne op en berichtte erover in het TV-journaal. Dankzij deze onverwachte promotie kreeg het project landelijke bekendheid. Zo kwam het ook ter ore van de vervoersmaatschappij ‘De Lijn’.
De sociale dienst van De Lijn stelde spontaan een samenwerking met de Jongerenwerking voor. Er kwam recent wat moois uit de Molenbeekse bus: de jongerenslogan ‘Molem zonder bagarre’ siert een tijdje de achterkant van De Lijn-bussen.

Vanaf woensdag 29 september kon je de affiche bewonderen op de bussen van lijn 128 en lijn 129, en dit gedurende twee weken (tot en met 13/10). Ze reden o.a. door de Piersstraat, de Gentste Steenweg en de Ninoofse Steenweg, slalomden van Noord-station tot Dilbeek.
De jongeren die aan de basis van dit project lagen, keken steevast hun ogen uit telkens er weer zo’n bus passeerde.

Voor meer info: Jongerenwerking Foyer Anne-Sophie Van der Bracht 02/609.55.63 en Jan Kayaert 02/411.74.95

take down
the paywall
steun ons nu!