Lokaal, Stampmedia, Muziek, Limburg, Maasmechelen, E-scape, Cd-voorstelling -

Jonge Limburgse band debuteert met multimediale cd-voorstelling

Op 13 november stelt de Limburgse band E-scape zijn debuutplaat 'You and me (and the human race)' voor in het CC Maasmechelen. “Het is een soort ei dat al lang gelegd moest worden. Iets dat we nu eindelijk kwijt kunnen op plaat”, zegt Bernd Annaert, zanger en pianist van de groep.

dinsdag 12 oktober 2010 15:50
Spread the love

E-scape had al een Facebook, een Myspace en een Vi-profiel. Ze versleten ook al een paar podia, zoals dat van Boomtown op de Gentse Feesten. “Wat we in de eerste plaats met deze plaatvoorstelling willen, is een eerlijk album voorstellen over thema’s die ons aangaan, dingen die we meemaken.”

Multimediaal

De groep koos voor een multimediale voorstelling. “Er is een dansgroep die een choreografie heeft bedacht op één van onze nummers en dat wordt dan gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm achter ons.”

Ze spelen ook met het idee om een debuut film te maken. “Bij elk nummer maken we een soort compilatie van beelden in de studio en van optredens. Op die manier hebben we elf filmpjes voor elk nummer. De film zou ook moeten af zijn tegen 13 november. Zo niet dan wordt hij gewoon op YouTube gezet in verschillende delen.”

You and me (and the human race)

De titel voor de CD is niet zomaar gekozen. “You and me (and the human race) is een liedje op de plaat. Het was het liedje dat het geheel het beste samenvat”, legt Annaert uit.

“Het feit dat we ‘and the human race’ tussen haakjes zetten, betekent dat we het niet goed weten. Het is aan de luisteraar om uit te maken wat het betekent.”

Volgens Annaert kan je het zien als een koppel dat steeds beïnvloed wordt door de omgeving. “Veel nummers op de plaat gaan over reizen, de wereld, nieuwe culturen en de human race ontdekken. Dat beïnvloedt een relatie, want soms zorgt het ervoor dat een koppel niet samen kan zijn.”

Samengebracht door liefde

E-scape bestaat uit vier leden: Bernd Annaert, Claudio Adruini, Iann Castelein en Pieter-jan Corstjens. “Oorspronkelijk bestond E-scape slechts uit mij en Iann. We kwamen vaak samen bij Iann thuis om nummers op te nemen onder de naam E-scape. Het is pas eind vorig jaar dat Claudio en Pieter-jan er bij kwamen. Pieter-jan verloor zijn hart aan mijn zus en zo kwamen we met elkaar in contact.”

Eigen sound

Het resultaat is een jonge groep getalenteerde muzikanten met een heel eigen sound. Zo omschreef de organisatie hun optreden tijdens de Gentse Feesten als het “meest dromerige moment van Boomtown 2010?.

Ook de professionele jury van het conservatorium van Gent was lovend over hun live optreden tijdens het eindexamen van Iann Castelein. “We spelen heel gevoelsmatige muziek die live een zeer aparte sfeer creëert. De mensen moeten echt komen luisteren.”

De plaatvoorstelling vindt plaats op zaterdag 13 november 2010 in het CC Maasmechelen om 20 uur. De CD zal zowel op de plaatvoorstelling als op iTunes te koop zijn.
Tickets en info: www.escapemusic.be.

© 2010 – StampMedia – Emilie Laurent

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!