Nieuws, Economie, Politiek, België, Financiële crisis, Banken, Bankencrisis, KBC, Financiële markten -

De grappen van KBC, zijn ze om te lachen of om te huilen?

De jongste reclamecampagne van KBC al gezien? Grootbanken zijn soms echte grapjassen… alleen moet u wel opletten dat al dat lachen u niet zuur opbreekt en de samenleving handenvol geld kost.

dinsdag 12 oktober 2010 09:49
Spread the love

‘Ik wist hoe ik geld moest verdienen.
Maar hoe ik met kennis van zaken kon beleggen,
leerde ik van mijn private banker.”
(paginagrote advertentie van KBC
)

Of u, beste lezer, weet hoe geld te verdienen, dat houdt ons niet bezig.

Maar de bewering dat KBC met kennis van zaken kan beleggen, die doet toch een schaterlach losbarsten van Knokke tot Denderleeuw en Berlare? Minstens trekken we daar toch grote ogen van. En misschien moet u dat even met ons mee doen.

KBC dus.

Dat is toch de bank die tot driemaal toe een beroep moest doen op miljardensteun van de overheid om in 2008 én 2009 niet kopje onder te gaan aan ontelbaar veel miljarden rommelkredieten?

Zou u daar wel beroep op doen voor het beleggen van uw vermogen?

KBC, dat is toch de bank waar ze na de tweede redding beweerden echt wel de laatste slechte kredieten, de laatste risicovolle papieren te hebben afgeschreven… om enkele maanden later in één of andere virtuele of echte schuif te ontdekken dat ze toch nog veertien miljard giftige kredieten in hun portefeuille hadden zitten?
Och ja, een mens kan toch niet alles opmerken; zeker een ‘beroeps’ kan toch al iets over het hoofd zien, niet toch?

Maar, zou u in zo’n bank wel vertrouwen hebben?

KBC, dat is toch de bank die door één van haar grootste klanten voor de rechter wordt gedaagd omdat ze waardeloze beleggingsproducten heeft opgesolferd? En met andere bedrijven en rijke klanten een minnelijk akkoord heeft afgesloten over compensaties voor de giftige financiële producten die hun ‘huisbankier’ zo overtuigend aanprees?

Tja, hoeveel wil u zich laten wijsmaken door de ‘specialisten’ van die bank?

Genoeg gelachen?

Misschien, heel misschien is de nieuwe reclamecampagne van KBC iets voor de Jury voor Etische Praktijken inzake Reclame? Dat is het zelfverklaarde ‘zelfsdisciplinair orgaan van de reclamesector in België’?

Hallo JEP, is daar iemand? Mag een bank die drie keer moest worden gered omdat ze tientallen miljarden euro archislecht belegde, zomaar beweren dat ze ‘met kennis van zaken’ kan beleggen? Is dat geen misleidende, ja zelfs leugenachtige reclame?

En nog.

Hallo regering, is daar iemand? Als er waarschuwingen moeten staan op een pakje sigaretten, moet er dan niet minstens een waarschuwing op deze – en gelijkaardige – financiële reclame? Een waarschuwing dat deze bank ‘belegt met onkunde’ en dat ze ‘uiterst schadelijk kan zijn voor uw portefeuille én die van de staat’, dus opnieuw die van u, en van alle andere burgers?

Dirk Barrez

PS: weet u waar de KBC echt sterk in is? Dat vertellen we u eens een andere keer, beloofd.

PS2: overigens blijft het een raadsel wat onze politieke verantwoordelijken én onze bestuurders bij KBC uitspoken. Want er is nog geen halve maatregel genomen, nog geen begin van initiatief om een nieuwe implosie van ons financieel systeem te voorkomen.

take down
the paywall
steun ons nu!