Verslag, Nieuws, België -

Randstad discrimineert: “Oud-werknemers Daf hebben verkeerde attitude”

Uitzendkantoren discrimineren, dat heeft een recente uitzending van Volt nog eens in de verf gezet. Maar zelden gebeurt dat op zo'n open manier als bij Randstad. Op de website van de VDAB liet Randstad een vacature plaatsen waarin expliciet gemeld werd: "Geen mensen die op DAF gewerkt hebben; werken op een totaal andere wijze + attitude van deze WN's past niet binnen hun bedrijf."

maandag 11 oktober 2010 08:51
Spread the love

Verkeerde link in de nieuwsbrief klik hier voor: Rottigheid bij de uitzendkantoren (onze excuses)

Eind vorig jaar werden er 350 werknemers ontslagen bij Daf Trucks in Oevel. Bij een metaalbedrijf uit Balen moeten ze alleszins niet aankloppen voor nieuw werk.

Het metaalbedrijf liet via uitzendkantoor Randstad een vacature plaatsen op de website van de VDAB. Daarin staat de volgende vreemde paragraaf:

Belangrijk!!

Geen mensen die op DAF gewerkt hebben; werken op een totaal andere wijze + attitude van deze WN’s past niet binnen hun bedrijf.

Wel mensen die bij Hanssen Transmissions hebben gewerkt: relevante ervaring + juiste attitude

De vakbond ABVV-metaal reageert verontwaardigd en voert maandag actie bij het kantoor van Randstad in Mol. “Wij pikken dit niet en eisen met onze actie een publieke verontschuldiging aan de huidige en ex-werknemers van DAF Trucks”, aldus Hans Vaneerdewegh van ABVV-metaal.

“Dit is totaal respectloos naar de arbeiders van DAF toe, deze mensen hebben vlak voor de crisis alles gegeven. DAF werkte 24 uur op 24 en 7 dagen op 7, er werden massaal overuren gepresteerd, feestdagen kende men niet, waar er geproduceerd kon worden werd dit gedaan en maar weinigen jammerden hierover. En dan durven zij te beweren dat een arbeider van DAF geen attitude heeft, dit is enorm laag bij de grond, is het misschien omdat DAF in de tijd bij interim koos voor Adecco”, aldus nog Hans Vaneerdewegh.

 Update

 Randstad heeft zich ondertussen verontschuldigd voor de discriminerende advertentie.

take down
the paywall
steun ons nu!