Verslag, Nieuws, Cultuur -

Soullegende Solomon Burke overleden

AMSTERDAM -- Soulgigant Solomon Burke (74) overleed deze morgen (zondag) op de Amsterdamse luchthaven Schiphol. De man uit Philadelphia was er net gearriveerd voor een optreden met de Nederlandse band De Dijk.

zondag 10 oktober 2010 18:53
Spread the love

Burke werd vooral bekend dankzij het nummer ‘Everybody Needs Somebody To Love’ dat onder meer door The Rolling Stones en The Blues Brothers  gecoverd werd. Hij was van oorsprong dominee, maar in de jaren ’60 begon hij als soulzanger hits te scoren. Daaronder classics als ‘Cry To Me’ en ‘Got to Get You Off My Mind’.

In het laatste decennium kreeg Burke heel wat aandacht door de plaat ‘Don’t Give Up On Me’ (2002) waarvoor onder meer Elvis Costello, Bob Dylan, Nick Lowe, Brian Wilson, Tom Waits en Van Morrison songs leverden. De plaat werd door Joe Henry geproduceerd en kreeg een grammy. Award.

Later volgde nog een countryplaat (‘Nashville’ in 2006 met o.a. duetten met Emmylou Harris en Dolly Parton) en vorige maand was er nog zijn samenwerking met de Nederlandse band De Dijk. Reden waarom de man naar Nederland afzakte.

Burke laat 21 kinderen, 90 kleinkinderen en 20 achterkleinkinderen achter.

take down
the paywall
steun ons nu!